Flamingo caffè

Un projecte contra rellotge, una petició ambiciosa per part d’un client: la renovació completa d’un bar cafeteria de mida mitjana-gran en tan sols dos mesos i mig, en plena crisi covid al juliol de l’any 2020 i sense que la cafeteria hagués de tancar ni un sol dia. Una oportunitat molt estimulant i un gran repte, això és el que ha estat per a nosaltres el projecte que vam fer per al bar Flamingo Caffè de Gallicano, a Lucca (Itàlia).

Els propietaris de el local ens van demanar un canvi complet en l’organització espacial de la cafeteria, amb un canvi d’atmosfera que reflectís el nou concepte de Flamingo caffè: el que durant el dia és un bar-cafeteria tradicional, de nit es transforma en un bar de copes musical d’estil “trendy”.

Des de l’inici, el principal objectiu ha estat dissenyar un local que tingués una essència perfectament reconeixible; un local que fos contemporàniament acollidor i relaxant durant el seu ús de dia i modern i amb un ambient sofisticat a la nit. Ha estat elegit per això un tipus de disseny clàssic però modern a el mateix temps, amb gran ús de el color típic de l’llautó i jugant molt amb tons càlids en ple contrast amb el fred de l’marbre fosc amb les vetes grises. A la sala principal un llarg banc de pell recorre tota la paret corba equilibrant la presència de l’gran banc situat a la paret oposada.
Els pilars centrals han estat englobats dins el disseny general i la seva presència ha estat emfatitzada a través del revestiment amb un paper pintat de el mateix disseny però en una tonalitat més fosca de el paper pintat triat per a les parets.

Pel que fa a la distribució, el local ha estat renovat per complet: el magatzem i els serveis higiènics per als clients, anteriorment a peu de carrer, han estat reubicats al soterrani, permetent estalviar espai al pis zero i permetent l’allargament de la sala central la distribució ha estat completament modificada.
A més ha estat desplaçada l’entrada principal, per permetre una millor gestió de l’espai interior i ha estat construïda una nova sala des de zero, que juntament amb l’ampliació de la sala principal, ha permès incrementar l’espai interior per als clients gairebé en el doble respecte a la configuració anterior de el local.

Ubicación

Gallicano, Lucca. Italia

Arquitectos

Our arquitectura

año

2020

Category:

Comercial, Reformes

Tags:

arquitectura, bar & restaurant, commercial, reforma