Complex esportiu “La spiaggia di Sesto”

“La spiaggia di Sesto” és un projecte per a un complex esportiu dissenyat per Our arquitectura en col·laboració amb el arq. Giovanni Carignani i la arq. Maria Nieddu.

Situat a les afores de Capannori (Itàlia), prop de l’antiga ciutat de Lucca i en un fantàstic escenari natural, el nou projecte del centre esportiu va ser elaborat per combinar harmoniosament amb el seu entorn natural, inspirant-se en l’arquitectura tradicional i el paisatge natural de la regió.
L’objectiu d’aquest projecte és proporcionar aquesta àrea de nous serveis públics, fomentant les activitats esportives com una forma de promoure la integració social per als habitants de la zona, especialment els joves.
El volum del nou centre esportiu té lloc prop del riu Visona amb una vista espectacular del castell de “Castelvecchio di Competeixo”; com el complex està situat en una àrea de paisatge protegit, el volum està parcialment soterrat per reduir l’impacte visual en l’àrea i les instal·lacions exteriors es col·loquen en diferents nivells.
La forma del nou volum està optimitzada per connectar els diferents nivells de la part exterior amb els espais interiors i per maximitzar la il·luminació natural dins de l’edifici per tal de reduir la necessitat d’energia i controlar la humitat.
L’àrea a l’aire lliure admet programes per nedar amb dues piscines, minigolf i àrees de gimnàs gratuïtes. La vora del riu Visona està equipada com una zona de relax lliure; una mena de platja fluvial.
A prop de les piscines exteriors hi ha un bar, un restaurant i una gran terrassa amb vista panoràmica sobre el castell, dissenyat per a esdeveniments especials.
Dins de l’espai principal hi ha la piscina olímpica reglamentària amb vista sobre el castell de “Castelvecchio di Competeixo”. Al voltant de la sala principal i amb vistes a la piscina, es troben el gimnàs i el centre de benestar, així com tres sales polivalents per a activitats cardiovasculars, pilates i molts més. Al terrat hi ha camps de pàdel i una zona de gimnàs gratuïta. La gran rampa a l’entrada principal connecta aquesta amb el nivell exterior i la zona comercial que permet que la llum natural penetri en el nivell subterrani on es troben els vestidors. Totes les diferents instal·lacions tenen accés independent i es poden usar per separat.
El complex esportiu “La Spiaggia di Sesto”, dissenyat per a un ús durader, establirà un nou estàndard per a l’adaptabilitat i la integració social i ofereix un nou complex a Capannori per promoure l’esport i el benestar entre els seus residents.

Ubicació

Capannori (Itàlia)

Arquitectes

Our arquitectura en col·laboració amb arq. Giovanni Carignani i arq. Maria Nieddu.

Any

2015

Category:

urbanisme

Tags:

arquitectura, contemporary, urbanismo